In november 2023 vond de vierde en laatste kennislunch van dat jaar plaats in het kader van de Maand van de 1000 Voorbeelden. Deze lunch bracht de Inclusief Ondernemers van het Jaar 2022, E-Care Reverse Logistics BV en Alliander, samen. Beide bedrijven ontvingen deze onderscheiding vanwege hun unieke samenwerking.

Alliander heeft een sterke focus op het inzetten van mensen uit de participatiewet en het doelgroepenregister. Ze streven ernaar duurzame functies te bieden, maar ze kijken ook naar samenwerkingsmogelijkheden met andere organisaties voor mensen die niet direct bij Alliander kunnen worden geplaatst. Voor deze groep mensen zochten ze een voortraject om hen voor te bereiden en uiteindelijk elders aan het werk te kunnen helpen. E-Care is een technisch bedrijf met duurzame waarden dat kansen biedt aan mensen met aanzienlijke ondersteuningsbehoeften.

Tijdens de kennislunch gaf Edwin Bouman van E-Care inzicht in hoe zijn bedrijf inclusief werkgeverschap vormgeeft. Hij deelde enkele tips, waaronder het stellen van realistische doelen, goede voorbereiding, effectieve begeleiding, het wegnemen van drempels, en het geven van vertrouwen aan medewerkers. Hij benadrukte dat een geschikte werkomgeving niet alleen een goede werkplek vereist, maar ook goede begeleiding en een cultuur waarin persoonlijke ontwikkeling centraal staat.

Bekijk hier de presentatie van de kennislucnh: Presentatie leer-werk-model (Kennislunch)