Onlangs is de website Samen voor een Baan gelanceerd. Want sommige mensen kunnen bij de stap naar (ander) werk een steuntje in de rug gebruiken. Bijvoorbeeld omdat ze een arbeidsbeperking of weinig ervaring hebben op de (Nederlandse) arbeidsmarkt. Of een opleiding die niet (meer) aansluit op het werk dat er is. Om deze mensen te helpen, hebben gemeenten, UWV, werkgeversorganisaties, vakbonden en onderwijs en SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) de afgelopen jaren de handen ineengeslagen in het Regionaal Werkbedrijf Midden-Gelderland.

De gemeenten binnen regio Midden-Gelderland: Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Rheden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar.

Wat en wie is Samen voor een Baan?

In de arbeidsmarktregio Midden-Gelderland hebben werkgeversorganisaties, vakbonden, gemeenten, UWV, onderwijs en SBB de handen ineengeslagen in het Regionaal Werkbedrijf Midden-Gelderland (RWB). Het doel van deze samenwerking is dat iedereen met succes de overstap van school naar werk, van werk naar werk of van werkloosheid naar werk kan maken. Samen voor een baan wordt hét gezicht van die brede samenwerking in de arbeidsmarktregio Midden-Gelderland. Het Inclusief Werkgeversnetwerk Samen voor een Baan is hier onderdeel van. Lees hier meer over Samen voor een Baan.

In het Inclusief magazine nummer 5 staat een interview met Mark Lauriks over het Samen voor een Baan:

Samen voor een Baan staat voor een nieuwe houding en beweging in regionale samenwerking op de arbeidsmarkt”, zegt Mark Lauriks, wethouder Bestaanszekerheid en Leefbare Wijken van de gemeente Arnhem en voorzitter van de Arbeidsmarktregio Midden-Gelderland.
“Deze nieuwe beweging zet de mens centraal op de arbeidsmarkt. Daarmee krijgt iedereen een eerlijke kans om z’n plek te vinden, en vinden werkgevers mensen die op hun plek zijn.”

Lees het hele artikel hieronder (klik op de afbeelding voor een vergroting).