Geanimeerde kennislunch bij 50 Company!

We kijken met veel plezier terug op de kennislunch van het Samen voor een Baan netwerk, die dinsdag 21 juni jl. werd georganiseerd bij 50 Company!

Anne-Marije Buckens heeft de deelnemers meegenomen in de dynamiek van de 50plusser (“merendeel tussen de 45 en 65 jaar”) op de arbeidsmarkt en de kansen die de krapte op de arbeidsmarkt ook deze groep biedt. Na een korte introductie door Anne-Marije, gingen we met elkaar in gesprek aan de hand van een aantal stellingen. Dat leidde tot levendige interactie en discussie, waarbij de diversiteit aan werkgevers en sectoren een mooi breed beeld gaf van de uitdagingen die de huidige krapte op de arbeidsmarkt met zich meebrengt.

Een paar van de ‘gouden ideeën’ die werden ingebracht:

  • Houd je cv zo kort, bondig en relevant mogelijk. Noem vaardigheden en competenties en je motivatie. M.a.w., maak er geen zoekplaatje van…
  • Bij twijfel, waag er eens een telefoontje aan vóórdat je iemand uitnodigt voor een sollicitatiegesprek.
  • Zorg voor gelijkwaardigheid bij het werven; je gaat bij elkaar solliciteren!
  • Denk na over strategische personeelsplanning; denk vooruit. Wat heb je over een paar jaar nodig aan formatie, welke competenties horen daarbij.
  • Laat de sollicitant bepalen waar de ontmoeting plaatsvindt.

Wil je er volgende keer ook bij zijn? Graag houden we je op de hoogte van onze activiteiten via onze nieuwsbrief en wellicht tot een volgende kennislunch!

Als je meer wilt weten – of vertellen – over een bepaald thema en/of we mogen een volgende kennislunch bij jouw bedrijf organiseren, laat het ons dan weten via info@samenvooreenbaannetwerk.nl!