Finalist Inclusief Ondernemer 2022: Atelier Fraenck

Op 23 november zal bekend worden gemaakt wie zich Inclusief Ondernemer 2022 mag noemen. We gingen op bezoek bij de vijf finalisten en stellen ze graag voor. Dit keer is dat het modelabel:  Atelier Fraenck 

Atelier Fraenck is een duurzaam en sociaal modelabel. Het is een concept bedacht door ontwerpersduo Ho&Mulder. Ze vonden elkaar op de kunstacademie in Arnhem, waar Ratna Ho Fashion Design studeerde en Pascal Mulder Product Design. Gestart in 2018 met het maken van modeaccessoires. In eerste instantie van nieuwe materialen maar al snel werden ze getriggerd door het restmateriaal en namen dat als uitgangspunt. Van materiaal als zeildoek, meubelstoffen, (kunst)leer en gerecyclede stoffen maken ze tassen, etuis en accessoires. Voor klanten zoals de NS en Bever.

Binnen Fraenck is personeel een sterk sociaal component, naast een vast team van 9 medewerkers zijn er 15 mensen werkzaam in een leerwerktraject. Al velen hebben de kans gekregen zich te ontwikkelen en zijn weer doorgestroomd naar andere banen. Soms past iemand zo goed bij Fraenck, zoals Renate, dat ze haar een contract aanbieden. Over de finaleplaats zegt Pascal: Inclusief ondernemerschap & sociaal ondernemen gaat ons aan het hart en we willen niets anders meer. We zijn daarom heel erg trots op de nominatie voor Inclusief Ondernemer 2022.

‘..’