Het bestuur van stichting Inclusief Midden-Gelderland beheert een fonds, waarmee initiatieven worden ondersteund die het inclusief ondernemerschap stimuleren en de kans te vergroten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarbij heeft zij zich ten doel gesteld om de verbinder, de facilitator en de expert te zijn op het gebied van inclusief ondernemerschap. Samen met werkgevers, overheden, onderwijsinstellingen en andere organisaties worden de krachten gebundeld om van deze regio de meest inclusieve arbeidsmarkt van Nederland te maken.

Stichting Inclusief Midden-Gelderland heeft haar partners in het inclusief werkgeversnetwerk Samen voor een Baan (WerkgeversServicepunt M-G, Scalabor en het UWV) gevraagd om ieder een vijftal kandidaten uit hun netwerk te nomineren voor de verkiezing van de Inclusief Ondernemer van het Jaar 2023.

Deze vijf werkgevers/ondernemers dienen uit de arbeidsregio Midden-Gelderland te komen en ‘zichtbaar en aantoonbaar’ bij te dragen aan een inclusieve arbeidsmarkt en volgens onderstaande criteria:

  • Kwaliteit (echt sociaal)
  • Kwantiteit (aantal)
  • Ambassadeurschap (vertellen van het verhaal)
  • Duurzaamheid (in dienst / lange termijn)
  • Diversiteit van de doelgroep (verschillende doelgroepen)

Het bestuur van de stichting kiest uit de nominaties de definitieve winnaar. Tijdens het Jaarevent, wordt de Inclusief Ondernemer van het Jaar Award uitgereikt.

De prijs wordt dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt en is een initiatief van stichting Inclusief Midden-Gelderland. De jury bestaat tevens uit bestuursleden van de stichting.

Eerdere winnaars

In 2019 is voor het eerst de Inclusief Ondernemer van het Jaar gekozen. Dat was toen de Makro. In 2020 werd Avabel de Inclusief Ondernemer van het Jaar en in 2021 was dat Cycloon. Ook dit jaar heeft de stichting haar andere partners in het Inclusief Werkgeversnetwerk Samen voor een Baan (Werkgeversservicepunt Midden Gelderland, UWV en Scalabor) gevraagd om kandidaten gemotiveerd te nomineren voor de Inclusief Ondernemer van het Jaar. Deze bedrijven worden vervolgens op een aantal criteria beoordeeld en op basis daarvan wordt vervolgens een Top 3 vastgesteld. Uit deze top 3 kiest het bestuur vervolgens de Inclusief Ondernemer van het Jaar!

Op de foto hieronder:

  • (niet op de foto Makro 2019)
  • Avabel Inclusief Ondernemer 2020
  • Cycloon Inclusief ondernemer 2021
  • E-care & Alliander 2022