Cycloon Post wint Award ‘Inclusief Ondernemer van het jaar 2021’

Op 30 november vond het slotevent plaats van de Maand van de 1000 Voorbeelden. Een maand waarin landelijk, door vele activiteiten, aandacht is geweest voor de Banenafspraak: het creëren van extra banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vanuit het Samen voor een Baan werkgeversnetwerk wordt inclusiviteit een warm hart toe gedragen. Om dit te onderstrepen wordt dit event jaarlijks georganiseerd om inclusieve ondernemers te bedanken voor hun werkgeverschap en ambassadeurschap.

Award
Hoogtepunt van de middag was de bekendmaking van ‘Inclusief Ondernemer van het jaar 2021’. Cycloon Post & Fietskoeriers ontving de award dit jaar, omdat zij volgens de jury hét voorbeeld zijn hoe je met oog voor medewerkers en bedrijfsvoering een succesvol inclusief beleid kunt voeren. Bij Cycloon hebben alle medewerkers een ondersteuningsbehoefte. ‘Iedereen weet waarom ‘ie hier is en dat schept een belangrijke band’, aldus Daan Baars, jobcoach, die samen met Nina Bakx, bedrijfsleider Arnhem/Nijmegen Cycloon Post & Fietskoeriers en Allart Jung, werknemer, de award in ontvangst nam uit handen van Aart van der Gaag, commissaris en boegbeeld van het project ‘Op naar de 100.000 banen’, een initiatief van VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland. Tevens is hij inspirator voor de overheid bij hun taakstelling om 25.000 banen voor mensen met een arbeidsbeperking te realiseren.

De award is een initiatief van stichting Inclusief Midden-Gelderland en wordt jaarlijks uitgereikt aan een werkgever in Midden-Gelderland, die zichtbaar en aantoonbaar bijdraagt aan een inclusieve arbeidsmarkt. De jury bestaat uit bestuursleden van de stichting, voorzitter is Wim Ludeke: “Elk jaar zien we het aantal voordrachten van inclusief ondernemers toenemen, dat maakt de keuze niet makkelijker. Vorig jaar was Cycloon ook favoriet, vlak achter winnaar Avabel.”

Klik hier voor het filmpje van de uitreiking van de award.