De Maand van de 1000 Voorbeelden werd feestelijk gevierd met de bekendmaking van de Inclusief Ondernemer van het Jaar 2023 in arbeidsmarktregio Midden-Gelderland.

Onder de bezielende leiding van Eva Eikhout waren we getuige van een hartverwarmend jaarevent ‘Ondernemen met oog voor (culturele) diversiteit’. Het event vond plaats bij Alliander in Duiven, dat samen met E-Care Reverse Logistics BV de winnaar was van de award in 2022.

Inclusief Magazine

Wat is het prachtig om alle overwegingen voor inclusief ondernemerschap te horen! Maar de droom is uiteraard dat het vanzelfsprekend wordt. Dat iedereen meedoet en meetelt, omdat iedereen talentvol is! Die verhalen zijn ook te lezen in het nieuwe Inclusief Magazine, dat tijdens deze bijeenkomst werd onthuld door Gilles Gerth, namens Stichting Nederland Onderneemt Maatschappelijk, de organisatie achter De Maand van de 1000 Voorbeelden.

Van Arnhem naar Parijs

Monaïm Benrida vertelde over zijn inzet als kwartiermaker van het Nationaal Programma Arnhem-Oost. Jochem Schellens, directeur van Papendal, sloot aan bij het gesprek over het project TeamNL Huis Scholarship waar in samenwerking met de gemeente Arnhem, Papendal andere regionale partijen (zoals Presikhaaf University, AM Support en Scalabor)) ‘ongekende’ talenten de kans krijgen te shinen tijdens de komende Olympische Spelen in Parijs 2024.

Verkiezing

Met Inclusief Ondernemer(s) van 2022 Alliander en E-Care Reverse Logistics BV werd eerst teruggeblikt op het afgelopen jaar. De tip, dan wel inspiratie, die Charlotte Grootmeijer en Edwin Bouman allebei gaven aan werkgevers, is om samen te werken en je maximaal open te stellen voor nieuwe contacten omdat hieruit mooie kansen kunnen ontstaan.

Van de 15 genomineerde bedrijven werden vijf bedrijven finalist van de Inclusief Ondernemer van het Jaar 2023 award in arbeidsmarktregio Midden-Gelderland: Albert Heijn, Bakker Hilvers, DrieGasthuizenGroep , Recreatiepark De Veerstal en Rozet | taal, kunst en erfgoed.  Zij spraken ieder hun droom uit als het gaat om inclusief ondernemen. De grootste gemene deler is wel dat inclusief eigenlijk ‘normaal’ moet zijn!

Na een spannende stemronde in de zaal werd Bakker Hilvers door het publiek gekozen tot Inclusief Ondernemer van het Jaar 2023. André Hilvers nam namens het bedrijf de award in ontvangst. Van harte gefeliciteerd!

Wim Ludeke, voorzitter van Stichting Inclusief Midden-Gelderland en tevens de juryvoorzitter, vertelde waarom dit bedrijf een welverdiende winnaar is van deze award:

‘Bakkerij Hilvers, een bekend begrip in Arnhem met 17 winkels na 256 jaar, staat ook bekend als een inclusieve werkgever. Ze bieden kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De familie Hilvers heeft altijd al aandacht gehad voor de minder bedeelde medemens. Ze hebben meer dan dertig mensen uit deze doelgroep in dienst en geloven in het benutten van ieders capaciteiten. Het bedrijf heeft vijf belangrijke pijlers: Geloof, Familie, Brood, Sociale betrokkenheid en duurzaamheid. Ze hopen andere bedrijven te inspireren om ook sociaal verantwoord te ondernemen. De slogan van het bedrijf is “Brood dat je deelt,” wat staat voor ruimhartig delen en de wereld mooier maken.’

Het Inclusief Werkgeversnetwerk Samen voor een Baan is een samenwerking van: Stichting Inclusief Midden Gelderland, Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland, UWV en Scalabor.

In het nieuwe Inclusief Magazine lees je naast het artikel van Bakker Hilvers ook de verhalen van de finalisten AH, De Veerstal, DrieGasthuizenGroep en Rozet en en nog veel meer mooie verhalen over ondernemen met impact! Het nieuwe Inclusief Magazine is te bestellen via www.samenvooreenbaannetwerk.nl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk hier de video van Bakker Hilvers:

‘..’