Na een moeilijke periode kon Elida aan de slag bij La Coquerie, een grootkeuken waar verse quiches en soep worden gemaakt. “Het werk is afwisselend, de mensen zijn aardig. Ja, deze baan maakt een groot verschil voor mij.”

Haar Nederlands is misschien niet perfect, haar leeftijd werkt niet mee: Elida dacht dat ze nooit meer een leuke baan zou vinden. “Vorig jaar overleed plotseling mijn man. Ik was ontzettend verdrietig. Mijn man deed zoveel voor mij, hij hielp me met alles. En nu moest ik het opeens zonder hem redden. Ik had geen werk, niks. En ik was bang dat ik dat ook niet zou vinden.” Ze deed haar best, maar sollicitaties waren geen succes. “Ik heb het echt geprobeerd, maar dan zag ik al tijdens het gesprek dat de dame aan de andere kant van de tafel dacht: dit wordt niks.”

Opbouwen
La Coquerie kwam via accountmanager Astrid Sloot van het WerkgeversServicepunt Midden-Gelderland op Elida’s pad. “Ik heb mijn begeleider (Mickey Withagen van AT groep) gevraagd om met me mee te gaan naar het sollicitatiegesprek, ik vond het toch spannend. Maar ze waren heel enthousiast en ik kon meteen beginnen. Ik ga heel erg mijn best doen, heb ik meteen gezegd.

‘Mijn collega’s maken van moeilijke dagen vrolijke dagen’

In het begin was ik onzeker: ik wist niet hoe het allemaal moest, ik wist niet waar alles stond en ik was bang dat ik wat fout zou doen. Gelukkig loopt het goed. Ze houden echt rekening met me. Ik heb bijvoorbeeld een blessure aan mijn arm en daarom kan ik nog niet fulltime werken. Ik werk drie dagen per week, want ik wil het rustig opbouwen om niet uit te vallen en Bas Bruinsma, de bedrijfsleider denkt daarin met mij mee. Gelukkig gaat het goed, dus misschien kan ik de komende tijd meer uren of dagen gaan werken.”

Afwisseling
Waarom is dit zo’n fijne werkplek? Elida hoeft niet lang na te denken. “Het werk is heel afwisselend. De ene dag vul ik de quiches met verse tomaten, courgette of andere groente, de volgende dag zorg ik dat alles netjes wordt ingepakt in kratten en dozen of ik stapel de quiches op rekken die de oven in gaan, met honderd tegelijk. Elke dag iets anders, dat maakt het leuk.” Bijkomend voordeel: het bedrijf is vlakbij Elida’s huis. “Ik kan er naartoe lopen, ben in tien minuten op m’n werk. Werk ik tot half vier, dan ben ik om kwart voor vier alweer thuis.”

Vrolijke dagen
Van haar onzekerheid is niet veel meer over. “Ze zeggen tegen me dat ik het goed doe, dat ze blij met me zijn. Dat werkt enorm motiverend. Ik hoor alleen maar goede verhalen!” De baan maakt groot verschil voor Elida. “Contact met andere mensen, afleiding, afwisseling. Dat is belangrijk, want daardoor heb ik geen tijd om na te denken over mijn verdriet. Ik ben tevreden. En dat komt ook door mijn collega’s: zij maken van moeilijke dagen juist vrolijke dagen.”