De kans is groot dat je al wel eens van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) hebt gehoord. Misschien heeft je organisatie zelfs al een PSO-keurmerk.

De PSO (ontwikkeld door TNO) is behalve een keurmerk, ook een praktisch instrument om te meten waar je als inclusieve werkgever staat en welke sociale impact je maakt. De PSO kijkt niet alleen naar de medewerkers van je eigen organisatie, maar ook naar de medewerkers van de organisaties waarbij je inkoopt. Veel bedrijven zetten de PSO in om de interne organisatie met concrete en meetbare doelen op het gebied van arbeidsinclusiviteit te activeren. In regio Oost-Nederland is PSO daarnaast ook een onderdeel van het convenant uniformering Social Return.

Tijdens deze kennislunch neemt Natalie van de Venne, relatiemanager private sector bij PSO Nederland, jullie mee in de missie van het bedrijf om te zorgen dat sociaal werkgeverschap de norm wordt en iedere organisatie mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt aan het werk helpt en houdt.

Motieven voor bedrijven en organisaties om de PSO toe te passen:
• Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)/ Sustainable Development Goals (SDG) – beleid wordt objectief vastgesteld
• Social Return on Investment (SROI) – korting op SROI-verplichtingen en minder controles
• CSRD – rapportageverplichtingen op onder andere duurzaamheid en inclusie
• Diversiteit en inclusie – inzichtelijk maken hoe de organisatie hier handen en voeten aan geeft
• Employer Branding – positionering als sociaal bedrijf

Ben jij een werkgever die de afstand tot de arbeidsmarkt overbrugt of graag wil overbruggen? Dan maakt PSO dat meetbaar en zichtbaar, zodat sociaal werkgeverschap niet alleen een goed gevoel geeft, maar ook een onderscheidend vermogen wordt. Met het PSO-keurmerk kun je aantonen dat je mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt helpt, maar ook hoe ver je hiermee bent. Dus schuif aan bij deze kennislunch als je daar meer over wilt weten.

Tijdens deze kennislunch wordt het thema ‘Sociaal ondernemerschap, goed werkgeverschap!’ vanuit verschillende kanten belicht, we gaan samen in gesprek over de kansen en mogelijkheden en delen we best practices. Om de interactie te stimuleren is er plek voor maximaal 15 personen.

Zoals gebruikelijk is de inloop vanaf 11.45 uur met een lunch, we starten exact om 12.00 uur en ronden ook weer om 13.00 uur af. Zodat iedereen weer helemaal verfrist en geïnspireerd de dag kan vervolgen!

Heb je interesse om deel te nemen aan deze interessante kennislunch? Meld je dan alvast aan en reserveer zo je plekje. Deelname is gratis.

Vanwege de grote interesse en het beperkte aantal plekken voor de kennislunch stellen wij het op prijs als je op tijd aangeeft als je verhinderd bent. Dan kunnen we mensen die op de reservelijst informeren dat er toch een plekje aan tafel is vrijgekomen.

Ook kan de organisatie vragen dat één persoon per organisatie naar de kennislunch komt om zoveel mogelijke ondernemers de kans te geven aanwezig te zijn.

Tijd:12:00 uur tot 13:00 uur | Inloop 11:45 uur
Locatie: Provinciehuis Arnhem: Markt 11, 6811 CG Arnhem

De belangstelling voor deze kennislunch is groot en is volgeboekt. Het is niet meer mogelijk je aan te melden.